" />
UUSI ASIAKAS
Jos et vielä ole M-Yachts:n asiakas tai sinulla ei ole käyttäjätunnuksia voit tehdä tarjouspyynnön kirjautumatta sisään:


NYKYINEN ASIAKAS
Jos olet jo M-Yachts:n asiakas ja sinulla on käyttäjätunnukset, kirjaudu sisään omilla tunnuksilla.

Voit katsoa oman veneesi tietoja, huoltosopimuksia ja tehdä uuden huoltoa tai telakointia koskevan tarjouspyynnön:

Historia

Veneenveistäjä Martin Rosenstedtin perustama M-Yachts aloitti toimintansa autotalliverstaassa Pernajan Koskenkylässä vuonna 1988.  Toiminnan kasvettua yhtiö muutti vuokralaiseksi Loviisan Långholmenille Loviisan Veneveistämön tiloihin. Henkilökunnan ja toiminnan yhä laajentuessa kasvoi tarve saada isommat tilat.

Vuonna 2004 M-Yachts hankki omistukseensa Valkon Laivan vanhan sotakorvaustelakan, joka oli seisonut vuosikausia tyhjillään .

Ensimmäisen kesän suuri haaste oli alueen ja hallien tyhjentäminen sekä siivoaminen että muuttaminen toiminnan kannalta tarkoituksenmukaisiksi. Ison hallin kyljessä sijaitseva konttorirakennus muutettiiin veneverstaaksi poistamalla kolmasosa rakennuksen toisen kerroksen keskiosasta. Samassa yhteydessä verstas sai uudet, isot ovet jotka mahdollistavat suurempienkin alusten siirtämisen sisätiloihin. Myös lämpimään halliin rakennettiin isompi oviaukko, jotta isojen veneiden kuljettaminen siitä mahdollistuisi. Rakennuksen lämmitystä varten hankittiin ja asennettiin uusi lämpökeskus.

Koska alueella ei ollut toiminnan vaatimaa turvallista laituria, rakennettiin puinen varustelulaituri sekä hankittiin poijuja.

Seuraavana vuonna aloitettiin nk. Uuden hallin rakentaminen Pressuhallin jatkeeksi.

Pian toiminnan käynnistyttyä kävi ajankohtaiseksi hankkia oma, isompi nostokone. Keväällä 2005 alueelle saapui Valmetin puukurottaja, joka muutettiin veneiden nostoon sopivaksi.

Vähitellen laitureita hankittiin lisää. Veneiden siirtämistä helpottamaan alettiin käyttää ns mafi-vaunuja. Lämpimän hallin katto korjattiin ja päällystettiin uudella huovalla.

Uuden hallin valmistuttua saatiin 1300 m2 lisäsäilytystilaa.

Alueen kehittäminen jatkui vuonna 2007 huoltorakennuksen ja mastokatoksen rakentamisella rantaan. Samassa yhteydessä nostolaituriin tehtiin huomattavia parannuksia. Rantaan hankittiin myös yksi uusi laituri entisten lisäksi.

Vuonna 2008 Lämpimän hallin matalampi katto sai uuden päällysteen ja vanha Puuhalli päällystettiin pellillä. Näiden lisäksi rakennettiin asiakkaille kauan kaivattu oma WC ja pukuhuone.

Lähivuosien tavoite on viedä jo varsin pitkälle edistynyt rantaviivan täyttö loppuun. Sen valmistuttua veneiden siirtäminen ja huoltotoimenpiteet rannassa helpottuvat entisestään.

Näiden suuruusluokaltaan erilaisten kehitys- ja kunnostustoimenpiteiden lisäksi telakalla on koko ajan harjoitettu verstastoimintaa.

M-Yachts Oy Ab | Valkolammentie 2, 07910 Loviisa, FINLAND | Tel +358 (0) 40 6304243 | e-mail: info@m-yachts.fi